Woning isoleren Autelbas

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Autelbas? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals de gevel isoleren en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Autelbas. Denk aan items als isolatie van de bodem en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-autelbas-6706

 • Snelle terugverdientijd
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLuxemburg
GemeenteArlon
Postcode6706
Gasverbruik23.950 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€177,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna lees jij de meest toegepaste manieren om je woning in Autelbas te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Autelbas kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 830 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1775 en het rendement ligt op zo’n €200 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Autelbas kost gemiddeld €5300. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Het rendement is om en nabij €920, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog meer interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Autelbas (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Autelbas is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2875 m3. Dat komt neer op €1275 per jaar. Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Autelbas. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3650)
€845
(€6250)
€950
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€290
(€2650)
€300
(€2900)
Spouwmuur€235
(€775)
€580
(€2725)
€840
(€3025)
HR++ glas€240
(€2375)
€330
(€3350)
€350
(€5400)
isolatie autelbas 6706

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Autelbas?

Waarom moet ook ik mijn huis in Autelbas isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf als Luminus en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300 en geeft een besparing van €310 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Zo komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke acties als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Arlon

Via de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Arlon op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Arlon
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Autelbas wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Autelbas voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Autelbas. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment