Woning isoleren Arlon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Arlon? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld dubbel glas en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je handige informatie over isolatie Arlon. Je komt meer te weten over zaken als tochtstrips of tochtbanden en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-arlon-6700

 • Een fors lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuxemburg
GemeenteArlon
Postcode6700
Gasverbruik20.220 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€158,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina ontdek je de meest rendabele manieren om jullie woning in Arlon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Arlon is goed te betalen (vanaf € 800 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven liggen rond €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 p/jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Arlon kost ongeveer €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1150. Het rendement is al snel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12300. De winst is plusminus €860 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens onderscheiden we nog enkele alternatieve mogelijkheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Arlon (april 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw huis in Arlon kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website kijken we naar de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Arlon. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€675
(€6100)
€1190
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€290
(€1900)
€340
(€3500)
Spouwmuur€245
(€1175)
€710
(€2800)
€890
(€3475)
HR++ glas€195
(€2550)
€285
(€3450)
€420
(€4975)
isolatie arlon 6700

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Arlon?

Wat is het voordeel van mijn woning in Arlon isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als OCTA+ of Trevion, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en geeft een besparing van €240 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse maatregelen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Handy Home, Brico, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Arlon

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Arlon meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Arlon
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Arlon wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Arlon voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Arlon. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment