Woning isoleren Petit-Thier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Petit-Thier? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Petit-Thier. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-petit-thier-6692

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Houdt geluid tegen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteVielsalm
Postcode6692
Gasverbruik23.890 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€177,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be check je de meest rendabele methodes om jouw woning in Petit-Thier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Petit-Thier is interessant (vanaf plusminus € 710 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen variëren rond €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, glaswol, dekens, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Petit-Thier kost zo’n €4800. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Je profiteert van ong. €990, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog enkele mogelijke vormen. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Petit-Thier (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van de woning in Petit-Thier is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Petit-Thier. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3650)
€665
(€5700)
€1240
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€205
(€2050)
€320
(€2950)
Spouwmuur€335
(€875)
€640
(€1900)
€825
(€3100)
HR++ glas€190
(€2375)
€325
(€3800)
€440
(€4925)
isolatie petit-thier 6692

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Petit-Thier?

Wat is het voordeel van mijn woning in Petit-Thier isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Mega en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850, dat betekent een winst van 270 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je praktische info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Vielsalm

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Vielsalm meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vielsalm
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Petit-Thier wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Petit-Thier voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Petit-Thier. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment