Woning isoleren Heinsch

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Heinsch? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie buitenkant gevel of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je handige informatie over isolatie Heinsch. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en koudeval. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-heinsch-6700

 • Lagere maandlasten
 • Meer controle in de woning
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteArlon
Postcode6700
Gasverbruik23.920 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€177,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna bekijk je de populairste methodes om een woning in Heinsch te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Heinsch kan erg voordelig (ongeveer € 710 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €200 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1925 en het bespaart circa €235 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, folie, icynene, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Heinsch kost doorgaans €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1060. De besparing loopt op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12300. Het rendement is pakweg €990 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er nog een aantal populaire alternatieven. Hieronder praten we over de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Heinsch (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Heinsch kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2350 m3. Dat is dus al gauw €875 per jaar. Onderstaand ontdek je de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Heinsch. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3750)
€705
(€5750)
€1200
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€175
(€2650)
€320
(€2850)
Spouwmuur€215
(€1150)
€700
(€2575)
€950
(€3125)
HR++ glas€195
(€2225)
€290
(€4175)
€365
(€4725)
isolatie heinsch 6700

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Heinsch?

Waarom juist nu mijn huis in Heinsch isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Essent en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825 en dat levert gemiddeld op €330, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Dan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Arlon

Door te profiteren van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Arlon in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Arlon
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Heinsch wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Heinsch voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Heinsch. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment