Woning isoleren Mabompré

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mabompré? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met enkele acties zoals muren isoleren of verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Mabompré. Je komt meer te weten over zaken als de buitengevel isoleren en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-mabompre-6663

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een prettige leefomgeving
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode6663
Gasverbruik23.760 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€175,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop tref je de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Mabompré te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mabompré kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 770 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €1850 en het bespaart circa €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mabompré kost je zo’n €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12200. Hiermee bespaar je plusminus €790, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we nog enkele rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mabompré (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Mabompré kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. Dat is dus al gauw €1175 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Mabompré. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4350)
€575
(€6850)
€1220
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€260
(€1900)
€305
(€3050)
Spouwmuur€375
(€1475)
€600
(€2225)
€925
(€3100)
HR++ glas€225
(€2750)
€330
(€4225)
€400
(€4900)
isolatie mabompre 6663

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Mabompré?

Waarom moet ook ik mijn huis in Mabompré isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Engie of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3850, dat betekent een winst van 270 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna tref je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Dema, Hubo, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Houffalize

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Houffalize op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Houffalize
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mabompré wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mabompré voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Mabompré. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment