Woning isoleren Amberloup

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Amberloup? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen zoals de garage isoleren en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Amberloup. Denk aan items als je dak isoleren en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-amberloup-6680

 • Aantrekkelijk rendement
 • Weinig last meer van vocht
 • Een verantwoorde warme woning
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuxemburg
GemeenteSainte-Ode
Postcode6680
Gasverbruik23.830 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€176,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest interessante acties om jullie woning in Amberloup te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Amberloup kan erg voordelig (al vanaf +/- € 770 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €205 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten bedragen zo’n €1825 en het bespaart circa €185 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Amberloup kost +/- €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11100. Je profiteert van grofweg €930 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er verscheidene populaire opties. Hieronder vermelden we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Amberloup (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Amberloup is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 op jaarbasis. Op deze pagina berekenen we de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Amberloup. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3300)
€635
(€6400)
€1130
(€8050)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€280
(€2600)
€305
(€3100)
Spouwmuur€215
(€1275)
€570
(€2125)
€940
(€3650)
HR++ glas€210
(€2800)
€310
(€3925)
€440
(€4775)
isolatie amberloup 6680

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Amberloup?

Waarom moet ook ik mijn huis in Amberloup isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Luminus en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125 en besparen tot €230 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand check je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Sainte-Ode

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Sainte-Ode kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sainte-Ode
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Amberloup wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Amberloup voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Amberloup. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een prettig klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment