Woning isoleren Longchamps

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Longchamps? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen zoals isolatie van de zolder en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Longchamps. Bijvoorbeeld topics als plat dak isoleren en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-longchamps-6688

 • Snelle terugverdientijd
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertogne
Postcode6688
Gasverbruik23.870 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€176,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Hierna bekijk je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Longchamps te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Longchamps is goedkoop (vanaf zo’n € 780 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €200 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1900 en de winst ligt rond de €280 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Longchamps kost plusminus €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Het voordeel is zo’n €750, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we allerlei alternatieve werkzaamheden. Hieronder behandelen we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Longchamps (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Longchamps is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2925 m3. Dat is dus al gauw €1450 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Longchamps. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3850)
€765
(€6750)
€930
(€9850)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€200
(€1700)
€350
(€3350)
Spouwmuur€290
(€1550)
€610
(€2650)
€900
(€3475)
HR++ glas€245
(€2725)
€340
(€3275)
€445
(€5075)
isolatie longchamps 6688

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Longchamps?

Waarom zou ik mijn woning in Longchamps isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050 en besparen tot €215 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Dema, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Bertogne

Via een speciale premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Bertogne aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bertogne
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Longchamps wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Longchamps voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Longchamps. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimaal binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment