Woning isoleren Wibrin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wibrin? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je waardevolle informatie over isolatie Wibrin. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en R-waarde. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-wibrin-6666

 • Snelle terugverdientijd
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Weinig geluid in de woning
 • Beter energielabel

ProvincieLuxemburg
GemeenteHouffalize
Postcode6666
Gasverbruik23.770 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€175,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Wibrin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wibrin is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 850 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €275 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn zo’n €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €235 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wibrin kost om en nabij de €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11300. Daarmee bespaar je pakweg €990 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we nog meer alternatieve mogelijkheden. Hieronder beoordelen we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wibrin (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Wibrin is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. De besparing komt neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna calculeren we de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Wibrin. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3750)
€765
(€6050)
€1000
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€240
(€2650)
€370
(€2950)
Spouwmuur€305
(€1425)
€610
(€2800)
€825
(€3625)
HR++ glas€225
(€2525)
€300
(€3325)
€355
(€4775)
isolatie wibrin 6666

Omliggende plaatsen:

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wibrin?

Waarom mijn woning in Wibrin isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Zo komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hieronder vind je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Houffalize

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Houffalize kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Houffalize
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Geholpen door het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Wibrin wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Wibrin voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Wibrin. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment