Woning isoleren Niel-Bij-As

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Niel-Bij-As? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties als triple glas of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be ontdek je belangrijke informatie over isolatie Niel-Bij-As. We staan stil bij zaken als tochtprofielen en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-niel-bij-as-3668

 • Besparen op energienota
 • Minder problemen met vocht
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLimburg
GemeenteAs
Postcode3668
Gasverbruik23.990 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€178,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal je de populairste toepassingen om een woning in Niel-Bij-As te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Niel-Bij-As is goed te betalen (om en nabij de € 720 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €295 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, icynene, folie, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Niel-Bij-As kost om en nabij de €5100. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Hiermee bespaar je grofweg €970, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Niel-Bij-As (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere maatschappij? Isoleren van de woning in Niel-Bij-As is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. Dat komt neer op €1100 p/jaar. Hieronder ontdek je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Niel-Bij-As. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€685
(€6600)
€1220
(€9950)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€285
(€2000)
€380
(€3300)
Spouwmuur€255
(€1175)
€550
(€1975)
€920
(€3100)
HR++ glas€235
(€2350)
€305
(€3400)
€400
(€5350)
isolatie niel-bij-as 3668

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Niel-Bij-As?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Niel-Bij-As isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750 en dat bespaart tot €245 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hieronder tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hubo, Brico, Handy Home, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in As

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente As op dit vlak doet.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis As
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Niel-Bij-As wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Niel-Bij-As voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Niel-Bij-As. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment