Woning isoleren Lanaken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lanaken? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals isolatie van de vliering of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je uitgebreide informatie over isolatie Lanaken. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als radiatorisolatie en minerale wol. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lanaken-3620

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteLanaken
Postcode3620
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€166,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf lees jij de interessantste onderdelen om je woning in Lanaken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lanaken kan erg voordelig (rond de € 960 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €200 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1875 en het rendement ligt op zo’n €195 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Lanaken kost je zo’n €5300. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13300. Het voordeel is pakweg €900 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0noemen we diverse mogelijke vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lanaken (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Lanaken is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per 12 maanden. Op deze website vind je de verwachte kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lanaken. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3500)
€845
(€4550)
€1070
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€225
(€2550)
€320
(€3350)
Spouwmuur€275
(€750)
€590
(€1900)
€870
(€3625)
HR++ glas€195
(€2600)
€285
(€3925)
€350
(€4850)
isolatie lanaken 3620

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Lanaken?

Wat is het voordeel van mijn woning in Lanaken isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375 en geeft een besparing van €345 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Lanaken

Met hulp van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lanaken in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lanaken
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Lanaken wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Lanaken voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Lanaken. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment