Woning isoleren Maasmechelen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Maasmechelen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be check je bruikbare informatie over isolatie Maasmechelen. Je leest uitvoerig over vraagstukken over tochtwering en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-maasmechelen-3630

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Minder tocht in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gasverbruik21.920 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€166,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website check je de populairste acties om jullie woning in Maasmechelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Maasmechelen is goedkoop (gemiddeld zo’n € 960 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €295 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1700 en het rendement ligt op zo’n €245 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Maasmechelen kost doorgaans €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. De potentiële besparing ligt op €790 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Hiermee bespaar je ong. €900 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er nog enkele alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Maasmechelen (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Maasmechelen is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 per jaar. Onderstaand bekijk je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Maasmechelen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3250)
€595
(€6400)
€1090
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€250
(€2100)
€365
(€2850)
Spouwmuur€240
(€1050)
€560
(€2475)
€900
(€3475)
HR++ glas€230
(€2975)
€320
(€3725)
€410
(€4750)
isolatie maasmechelen 3630

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Maasmechelen?

Waarom zou ik mijn woning in Maasmechelen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075 en dat levert gemiddeld op €265 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Brico, Dema, Handy Home, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Maasmechelen

Door de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Maasmechelen op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maasmechelen
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Maasmechelen wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Maasmechelen voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Maasmechelen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment