Woning isoleren Zellik

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zellik? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen als dubbel glas of isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over isolatie Zellik. We staan stil bij items als isolatie van de vliering en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-zellik-1731

 • Een flink lagere energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Speciale groene leningen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode1731
Gasverbruik21.250 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€163,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website ontdek je de meest rendabele toepassingen om je woning in Zellik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zellik is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 940 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €1975 en je bespaart al snel €185 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zellik kost ongeveer €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1010. De besparing loopt op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Het voordeel is zo’n €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we meerdere vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zellik (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een huis in Zellik is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 (jaarlijks). Op deze website check je de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Zellik. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4100)
€645
(€5750)
€1030
(€9300)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€205
(€1600)
€310
(€2950)
Spouwmuur€215
(€1375)
€510
(€2725)
€910
(€3650)
HR++ glas€230
(€2225)
€290
(€3475)
€440
(€5275)
isolatie zellik 1731

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Zellik?

Waarom juist nu mijn huis in Zellik isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Watz of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750, waarbij u een besparing realiseert van €350 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide klussen als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Gamma, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Asse

Via een speciale premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Asse in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Asse
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Zellik wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zellik voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Zellik. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment