Woning isoleren Groot-Bijgaarden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Groot-Bijgaarden? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen zoals spouwmuurisolatie of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Groot-Bijgaarden. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals de kruipruimte isoleren en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-groot-bijgaarden-1702

 • Besparen op energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode1702
Gasverbruik21.190 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€169,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop lees jij de populairste acties om je woning in Groot-Bijgaarden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Groot-Bijgaarden is interessant (al vanaf € 720 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €295 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Groot-Bijgaarden kost om en nabij de €5300. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. De winst is ongeveer €910 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er meerdere interessante opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Groot-Bijgaarden (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Groot-Bijgaarden is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Groot-Bijgaarden. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4150)
€705
(€4900)
€1110
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€170
(€2350)
€355
(€3600)
Spouwmuur€235
(€1125)
€640
(€2800)
€825
(€3625)
HR++ glas€225
(€2100)
€280
(€3750)
€420
(€4700)
isolatie groot-bijgaarden 1702

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Groot-Bijgaarden?

Waarom mijn woning in Groot-Bijgaarden isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Luminus en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950 en geeft een besparing van €330, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over isolatiepremie in Dilbeek

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Dilbeek aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Dilbeek
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Groot-Bijgaarden wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Groot-Bijgaarden voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Groot-Bijgaarden. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties leiden tot een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment