Woning isoleren Mollem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Mollem? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je waardevolle informatie over isolatie Mollem. Je komt meer te weten over onderwerpen als vloerisolatie en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-mollem-1730

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode1730
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€163,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina achterhaal je de meest toegepaste methodes om je woning in Mollem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mollem kan erg voordelig (al vanaf +/- € 990 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten liggen rond €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €220 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Mollem kost om en nabij de €5850. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Hiermee bespaar je ong. €840 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mollem (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw woning in Mollem is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 p/jaar. Hieronder tref je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Mollem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4350)
€615
(€4550)
€960
(€9650)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€220
(€2000)
€345
(€3550)
Spouwmuur€385
(€1625)
€530
(€2700)
€825
(€3600)
HR++ glas€220
(€2775)
€285
(€3550)
€360
(€5050)
isolatie mollem 1730

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Meer weten over het isolatiebedrijf in Mollem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Mollem isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en dat bespaart tot €215 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Asse

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Asse op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Asse
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mollem wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mollem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Mollem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment