Woning isoleren Sint-Martens-Bodegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sint-Martens-Bodegem? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen als isolatie van de vliering of isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over isolatie Sint-Martens-Bodegem. Bijvoorbeeld items als tochtprofielen en isolatieplan. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sint-martens-bodegem-1700

 • Lagere energierekening
 • Aangenamer wonen
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Brandbeschermend
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteDilbeek
Postcode1700
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€168,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina vind je de meest interessante manieren om jouw woning in Sint-Martens-Bodegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Martens-Bodegem is interessant (vanaf plusminus € 960 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €270 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, icynene, dekens, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Martens-Bodegem kost gemiddeld €5550. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. De potentiële besparing ligt op €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12000. Het rendement is ongeveer €890 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we nog een aantal populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de interessantste opties.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sint-Martens-Bodegem (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Sint-Martens-Bodegem is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. Dat is dus al gauw €1100 p/jaar. Onderstaand bekijk je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Sint-Martens-Bodegem. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€785
(€7400)
€950
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€215
(€1950)
€320
(€3400)
Spouwmuur€395
(€825)
€480
(€2075)
€935
(€3600)
HR++ glas€235
(€1975)
€315
(€3700)
€350
(€4525)
isolatie sint-martens-bodegem 1700

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sint-Martens-Bodegem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sint-Martens-Bodegem isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als Engie of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en besparen tot €290 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Big Mat, Hubo, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Dilbeek

Mede door de huidige premies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Dilbeek meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Dilbeek
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Sint-Martens-Bodegem wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint-Martens-Bodegem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Sint-Martens-Bodegem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment