Woning isoleren Asse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Asse? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder check je uitgebreide informatie over isolatie Asse. We zoomen in op zaken als isolatie van deuren en lambda waarde. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-asse-1730

 • Veel geld besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder vervuiling
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode1730
Gasverbruik20.580 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€166,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek je de meest interessante toepassingen om een woning in Asse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Asse is financieel toegankelijk (vanaf € 830 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten liggen rond €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, folie, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Asse kost ongeveer €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. De besparing loopt op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11500. Dit levert op circa €780 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we verscheidene rendabele opties. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Asse (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en ook een duurzame samenleving? Isoleren van jouw woning in Asse is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand komen we met de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Asse. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3950)
€585
(€5250)
€1050
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€280
(€2000)
€360
(€3400)
Spouwmuur€205
(€925)
€630
(€1975)
€830
(€3575)
HR++ glas€225
(€2050)
€270
(€3025)
€420
(€4675)
isolatie asse 1730

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Asse?

Wat is het voordeel van mijn woning in Asse isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900 en besparen tot €335 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Asse

Dankzij de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Asse in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Asse
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Asse wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Asse voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Asse. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment