Woning isoleren Bekkerzeel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bekkerzeel? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen zoals isolatie van binnenmuren en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Bekkerzeel. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en koudebruggen. Meteen besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-bekkerzeel-1730

 • Lagere energierekening
 • Een optimale leefomgeving
 • Draag bij aan een milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAsse
Postcode1730
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€162,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check je de populairste manieren om jullie woning in Bekkerzeel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bekkerzeel is betaalbaar (om en nabij de € 730 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €185 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €250, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bekkerzeel kost gemiddeld €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1060. Het rendement is al snel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11000. Hiermee bespaar je ong. €820 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er allerlei populaire uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Bekkerzeel (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Bekkerzeel is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Bekkerzeel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3850)
€595
(€6400)
€970
(€8000)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€265
(€1950)
€355
(€3050)
Spouwmuur€305
(€1200)
€590
(€2225)
€860
(€3350)
HR++ glas€195
(€2700)
€330
(€4075)
€420
(€5375)
isolatie bekkerzeel 1730

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bekkerzeel?

Waarom zou ik mijn huis in Bekkerzeel isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325 en dat levert gemiddeld op €325 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Zo ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke acties als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Asse

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Asse aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Asse
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij onderstaande tips kom je met een isolatieplan Bekkerzeel wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bekkerzeel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Bekkerzeel. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment