Woning isoleren Assenede

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Assenede? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een isolatiemaatregel als bijv. de kruipruimte isoleren of tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Assenede. Dit kan gaan om topics als deuren isoleren en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-assenede-9960

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Je kunt klein beginnen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAssenede
Postcode9960
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€169,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna achterhaal je de populairste toepassingen om een woning in Assenede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Assenede is goed te betalen (plusminus € 900 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €210 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €225 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Assenede kost je zo’n €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €970. De potentiële besparing ligt op €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Daarmee bespaar je circa €820 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog meer mogelijke opties. Hierna beoordelen we de meest toegepaste opties.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Assenede (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Assenede is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per 12 maanden. Onderstaand berekenen we de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Assenede. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3150)
€765
(€5600)
€940
(€8900)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€235
(€2250)
€320
(€3150)
Spouwmuur€225
(€975)
€650
(€2150)
€900
(€3425)
HR++ glas€225
(€2500)
€300
(€3125)
€445
(€5300)
isolatie assenede 9960

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Assenede?

Waarom zou ik mijn woning in Assenede isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en dat bespaart tot €255 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse projecten als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Gamma, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Assenede

Door te profiteren van de huidige premies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Assenede voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Assenede
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Assenede wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Assenede voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Assenede. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een prettig binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment