Woning isoleren Oosteeklo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oosteeklo? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals de garage isoleren of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je handige informatie over isolatie Oosteeklo. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de gevel en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-oosteeklo-9968

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Houdt geluid tegen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteAssenede
Postcode9968
Gasverbruik21.840 kWh
Stroomverbruik3567,62495876664 kWh
Gemiddelde energierekening€171,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna zie je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Oosteeklo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oosteeklo is aantrekkelijk (plusminus € 990 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €255 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oosteeklo kost gemiddeld €4950. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12300. Het rendement is grofweg €820 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder zien we verschillende rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Oosteeklo (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Oosteeklo is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2250 m3. Dat is dus al gauw €1400 op jaarbasis. Hierna bekijk je de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Oosteeklo. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4250)
€695
(€5850)
€1150
(€8650)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€290
(€2250)
€300
(€3050)
Spouwmuur€205
(€800)
€440
(€2050)
€950
(€3650)
HR++ glas€215
(€2575)
€285
(€3475)
€415
(€4500)
isolatie oosteeklo 9968

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Oosteeklo?

Waarom zou ik mijn huis in Oosteeklo isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900 en dat levert gemiddeld op €305 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hieronder komen we met een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Assenede

Via de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Assenede voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Assenede
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Oosteeklo wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Oosteeklo voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Oosteeklo. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment