Woning isoleren Evergem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Evergem? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren of isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Evergem. Je komt meer te weten over topics als isolatie van platte dak en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-evergem-9940

 • Besparen op energiekosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEvergem
Postcode9940
Gasverbruik21.760 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€168,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website lees jij de populairste acties om een woning in Evergem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Evergem is goed te betalen beginnend bij € 920 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €190 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Evergem kost om en nabij de €4800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Het rendement is al snel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Hiermee bespaar je zo’n €830 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we nog meer rendabele vormen. Hierna behandelen we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Evergem (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Evergem is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2225 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Evergem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3750)
€665
(€4550)
€1230
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€170
(€1800)
€375
(€3450)
Spouwmuur€355
(€1250)
€460
(€2750)
€945
(€3475)
HR++ glas€245
(€2775)
€265
(€3950)
€360
(€5175)
isolatie evergem 9940

Plaatsen in de buurt:

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Evergem?

Waarom zou ik mijn huis in Evergem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775 en besparen tot €235, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Evergem

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Evergem aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Evergem
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Evergem wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Evergem voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Evergem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een optimaal leefklimaat en een significant lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment