Woning isoleren Eeklo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Eeklo? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Eeklo. Denk aan topics als tochtbanden en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-eeklo-9900

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Minder geluid van buiten
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEeklo
Postcode9900
Gasverbruik21.740 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€168,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal jij de meest populaire stappen om jouw woning in Eeklo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Eeklo is goed te betalen (vanaf ongeveer € 930 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €250 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1775 en het rendement ligt op zo’n €285 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Eeklo kost om en nabij de €5500. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Het rendement is al snel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Hiermee bespaar je plusminus €900 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast onderscheiden we diverse aantrekkelijke uitvoeringen. Hieronder benoemen we de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Eeklo (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Eeklo is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. Dat komt neer op €1150 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Eeklo. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4250)
€605
(€4500)
€1020
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€210
(€2500)
€365
(€3350)
Spouwmuur€305
(€1475)
€600
(€2525)
€820
(€3675)
HR++ glas€210
(€2400)
€260
(€3400)
€420
(€4525)
isolatie eeklo 9900

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Eeklo?

Waarom zou ik mijn huis in Eeklo isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Watz en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825, waarbij u een besparing realiseert van €210 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Onderstaand vind je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Eeklo

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Eeklo kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Eeklo
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Eeklo wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Eeklo voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Eeklo. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment