Woning isoleren Ertvelde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ertvelde? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel zoals isolatie van de schuur en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Ertvelde. Denk aan thema’s als isolatie van de spouwmuur en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ertvelde-9940

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEvergem
Postcode9940
Gasverbruik21.780 kWh
Stroomverbruik3565,75044705637 kWh
Gemiddelde energierekening€170,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina vind jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Ertvelde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ertvelde kan erg voordelig (vanaf € 730 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €290 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn gemiddeld €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €260 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, steenwol, folie, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ertvelde kost om en nabij de €5200. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. De potentiële besparing ligt op €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11400. De winst is om en nabij €930 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we meerdere rendabele alternatieven. In onderstaande tekst behandelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Ertvelde (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw huis in Ertvelde is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ertvelde. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€655
(€5700)
€1080
(€9650)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€175
(€1900)
€360
(€3050)
Spouwmuur€275
(€800)
€520
(€1975)
€835
(€3475)
HR++ glas€195
(€2275)
€280
(€3075)
€350
(€5400)
isolatie ertvelde 9940

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ertvelde?

Waarom moet ook ik mijn huis in Ertvelde isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Watz en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000 en dat levert gemiddeld op €325 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier check je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide klussen als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Dema, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Evergem

Door te profiteren van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Evergem voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Evergem
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Ertvelde wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ertvelde voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Ertvelde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment