Woning isoleren Sleidinge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sleidinge? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties zoals HR++ glas en isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Sleidinge. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolerende raambekleding en subsidie Isolatie juni 2024. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sleidinge-9940

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Buitengeluid absorberen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEvergem
Postcode9940
Gasverbruik21.800 kWh
Stroomverbruik3566,37528429313 kWh
Gemiddelde energierekening€171,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje ontdek je de interessantste toepassingen om je woning in Sleidinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sleidinge kan zeer goedkoop (om en nabij de € 870 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen liggen rond €1900 en de winst ligt rond de €190 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, dekens, icynene, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sleidinge kost gemiddeld €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. De besparing loopt op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12900. De winst is ongeveer €920 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we diverse interessante opties. In onderstaande tekst bespreken we de meest populaire opties.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Sleidinge (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Sleidinge is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 op jaarbasis. Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sleidinge. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4250)
€825
(€4950)
€1180
(€8100)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€170
(€2450)
€320
(€3050)
Spouwmuur€285
(€775)
€700
(€2000)
€815
(€3225)
HR++ glas€240
(€2725)
€290
(€4000)
€380
(€5000)
isolatie sleidinge 9940

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sleidinge?

Waarom zou ik mijn huis in Sleidinge isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Engie en Trevion, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825, waarbij u een besparing realiseert van €225 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige acties als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Evergem

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Evergem in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Evergem
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sleidinge wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sleidinge voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Sleidinge. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment