Woning isoleren Popuelles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Popuelles? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je handige informatie over isolatie Popuelles. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de bodem en subsidie Isolatie juni 2024. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-popuelles-7760

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieHenegouwen
GemeenteCelles
Postcode7760
Gasverbruik22.680 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€171,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna vind je de interessantste stappen om je woning in Popuelles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Popuelles kan erg voordelig (ongeveer € 850 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €270 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1800 en het rendement ligt op zo’n €215 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Popuelles kost doorgaans €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Het rendement is al snel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Daarmee bespaar je pakweg €820 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog enkele aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Popuelles (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en een groenere wereld? Isoleren van een woning in Popuelles is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. Dat is dus al gauw €1300 per jaar. Op deze website komen we met de hoogte van de investering zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Popuelles. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3450)
€675
(€6800)
€1050
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€235
(€1650)
€370
(€3150)
Spouwmuur€320
(€775)
€670
(€2025)
€895
(€3175)
HR++ glas€190
(€2625)
€315
(€3075)
€435
(€5400)
isolatie popuelles 7760

Actuele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Popuelles?

Waarom zou ik mijn woning in Popuelles isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Mega en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Celles

Met behulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Celles kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Celles
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Popuelles wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Popuelles voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Popuelles. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment