Woning isoleren Orroir

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Orroir? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals schuin dak isoleren of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Orroir. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de dakkapel en U-waarde. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-orroir-7750

 • Minder energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteMont-De-L’Enclus
Postcode7750
Gasverbruik22.640 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€171,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand lees jij de meest populaire toepassingen om een woning in Orroir te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Orroir is voordeling (gemiddeld zo’n € 820 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €205 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven liggen rond €1725 en de besparing loopt op tot €230 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, folie, glaswol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Orroir kost je zo’n €4750. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. De winst is ongeveer €920 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Orroir (juni 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van de woning in Orroir is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 (jaarlijks). Op deze pagina calculeren we de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Orroir. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3450)
€815
(€7300)
€1210
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€190
(€1650)
€320
(€3250)
Spouwmuur€180
(€1350)
€430
(€2625)
€785
(€3425)
HR++ glas€240
(€2375)
€315
(€3625)
€390
(€4500)
isolatie orroir 7750

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Orroir?

Waarom zou ik mijn huis in Orroir isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325 en dat bespaart tot €255, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Handy Home, Dema, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Mont-De-L’Enclus

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Mont-De-L’Enclus op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mont-De-L’Enclus
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Orroir wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Orroir voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Orroir. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment