Woning isoleren Waasten

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Waasten? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals buitenmuren isoleren of buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website lees je diverse informatie over isolatie Waasten. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als schuin dak isoleren en koudeval. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-waasten-7784

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Temperatuur in eigen hand
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteKomen-Waasten
Postcode7784
Gasverbruik22.760 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop bekijk je de interessantste methodes om een woning in Waasten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Waasten is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 920 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €250 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Waasten kost zo’n €5550. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Daarmee bespaar je ongeveer €860 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er verschillende populaire uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Waasten (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Waasten is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2100 m3. Dat is dus al gauw €1450 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Waasten. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3500)
€625
(€4600)
€960
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€240
(€1850)
€310
(€3500)
Spouwmuur€320
(€875)
€690
(€2750)
€930
(€3375)
HR++ glas€220
(€2000)
€275
(€3550)
€410
(€5375)
isolatie waasten 7784

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Waasten?

Wat is het voordeel van mijn woning in Waasten isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus of Elegant, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600, waarbij u een besparing realiseert van €240 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote klussen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom isolatiepremie in Komen-Waasten

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Komen-Waasten meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Komen-Waasten
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Waasten wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Waasten voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Waasten. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment