Woning isoleren Amougies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Amougies? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals isolatie van de garage of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website bekijk je handige informatie over isolatie Amougies. We zoomen in op zaken als isolatie van de buitengevel en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-amougies-7750

 • Een fors lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Je kunt veel zelf doen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteMont-De-L’Enclus
Postcode7750
Gasverbruik22.620 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€170,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek je de meest interessante methodes om jullie woning in Amougies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Amougies is financieel toegankelijk (plusminus € 930 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1975 en de potentiële besparing ligt op €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Amougies kost om en nabij de €5600. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Hiermee bespaar je om en nabij €810 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0noemen we verschillende alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst praten we over de interessantste opties.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Amougies (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Amougies kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar. Op deze website vind je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Amougies. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4350)
€605
(€7250)
€1010
(€8600)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€295
(€1700)
€365
(€3400)
Spouwmuur€200
(€1650)
€560
(€2375)
€940
(€3550)
HR++ glas€245
(€2175)
€265
(€3300)
€425
(€4550)
isolatie amougies 7750

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Amougies?

Waarom juist nu mijn huis in Amougies isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900 en besparen tot €265 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Gamma, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Mont-De-L’Enclus

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Mont-De-L’Enclus in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mont-De-L’Enclus
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Amougies wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Amougies voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Amougies. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en een veel lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment