Woning isoleren Pottes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Pottes? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Pottes. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vliering en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-pottes-7760

 • Significant lagere energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Buitengeluid absorberen
 • Een hoger energielabel

ProvincieHenegouwen
GemeenteCelles
Postcode7760
Gasverbruik22.690 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€172,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje vind je de meest populaire onderdelen om je woning in Pottes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Pottes kan erg voordelig (vanaf plusminus € 870 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1600 en de winst ligt rond de €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Pottes kost gemiddeld €5750. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Het rendement is ong. €920 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verschillende vaak toegepaste vormen. Hierna vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Pottes (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Pottes is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. Dat komt neer op €1325 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Pottes. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€685
(€6100)
€1040
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€270
(€2050)
€360
(€3450)
Spouwmuur€305
(€1250)
€480
(€2075)
€925
(€3525)
HR++ glas€200
(€1925)
€265
(€3150)
€440
(€4975)
isolatie pottes 7760

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Pottes?

Waarom zou ik mijn woning in Pottes isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Eneco of Trevion, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Mede geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Celles

Door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Celles meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Celles
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Pottes wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Pottes voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Pottes. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een gezond wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment