Woning isoleren Obigies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Obigies? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen als buitenmuren isoleren of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met belangrijke informatie over isolatie Obigies. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de vliering en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-obigies-7743

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Houdt geluid tegen
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeentePecq
Postcode7743
Gasverbruik22.610 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€170,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina tref je de meest interessante acties om een woning in Obigies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Obigies is betaalbaar (vanaf zo’n € 860 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1625 en het resultaat is zo’n €235 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Obigies kost je zo’n €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. De besparing loopt op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11600. Dit levert op zo’n €790, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er allerlei vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Obigies (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een bewuste wereld? Isoleren van een huis in Obigies is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. Dat is dus al gauw €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Obigies. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3600)
€745
(€5650)
€1200
(€9800)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€240
(€1900)
€340
(€3100)
Spouwmuur€260
(€1750)
€540
(€2200)
€915
(€3300)
HR++ glas€235
(€2600)
€280
(€3875)
€355
(€5275)
isolatie obigies 7743

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Obigies?

Waarom mijn woning in Obigies isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Watz of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425, waarbij u een besparing realiseert van €335 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Hubo, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Pecq

Mede door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Pecq meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pecq
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Obigies wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Obigies voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Obigies. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment