Woning isoleren Velaines

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Velaines? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. dakisolatie en isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be komen we met belangrijke informatie over isolatie Velaines. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de spouwmuur en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-velaines-7760

 • Supersnel terugverdient
 • Weinig last meer van vocht
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieHenegouwen
GemeenteCelles
Postcode7760
Gasverbruik22.700 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€172,21

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina ontdek je de meest rendabele methodes om jouw woning in Velaines te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Velaines is goed te betalen beginnend bij € 840 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen variëren rond €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €205 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Velaines kost ongeveer €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1030. De besparing loopt op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12300. Dit levert op ong. €820 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we nog een aantal interessante opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Velaines (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of een duurzame maatschappij? Isoleren van woning/huis in Velaines is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de verwachte kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Velaines. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4350)
€575
(€6200)
€1150
(€8300)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€240
(€2400)
€395
(€2750)
Spouwmuur€325
(€1175)
€540
(€2325)
€850
(€3425)
HR++ glas€215
(€2075)
€340
(€3100)
€415
(€5200)
isolatie velaines 7760

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Velaines?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Velaines isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075, dat betekent een winst van 335 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je meer info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Hubo, Brico, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Celles

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Celles aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Celles
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Velaines wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Velaines voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Velaines. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment