Woning isoleren Meslin-L’Evêque

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Meslin-L’Evêque? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je waardevolle informatie over isolatie Meslin-L’Evêque. Denk aan topics als isolatie van de gevel en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-meslin-l-eveque-7822

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Buitengeluid absorberen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode7822
Gasverbruik22.930 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€175,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina bekijk jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Meslin-L’Evêque te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Meslin-L’Evêque kan erg voordelig (vanaf plusminus € 980 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De prijzen fluctueren rond de €1850 en de potentiële besparing ligt op €195 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, icynene, steenwol, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Meslin-L’Evêque kost je zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1070. De besparing loopt op tot €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Het rendement is om en nabij €780 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zien we nog een aantal aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Meslin-L’Evêque (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Meslin-L’Evêque is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. Dat is dus al gauw €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna vind je de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Meslin-L’Evêque. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3950)
€885
(€7300)
€1230
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€280
(€2200)
€395
(€3300)
Spouwmuur€185
(€750)
€470
(€2475)
€885
(€3400)
HR++ glas€205
(€2500)
€290
(€3225)
€425
(€5000)
isolatie meslin-l-eveque 7822

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Meslin-L’Evêque?

Waarom moet ook ik mijn huis in Meslin-L’Evêque isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Luminus en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3775 en dat bespaart tot €345 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende acties als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Ath

Mede door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ath in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ath
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Meslin-L’Evêque wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Meslin-L’Evêque voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Meslin-L’Evêque. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en bespaart veel energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment