Woning isoleren Escanaffles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Escanaffles? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met belangrijke informatie over isolatie Escanaffles. We gaan aan de slag met onderwerpen als schuimstrips en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-escanaffles-7760

 • Snel terugverdiend
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Buitengeluid absorberen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieHenegouwen
GemeenteCelles
Postcode7760
Gasverbruik22.660 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€171,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina lees jij de meest populaire stappen om een woning in Escanaffles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Escanaffles kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 900 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €280 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1675 en je bespaart al snel €200 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, dekens, steenwol, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Escanaffles kost plusminus €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1140. De besparing loopt op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11900. De winst is grofweg €820, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Escanaffles (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een huis in Escanaffles is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be check je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Escanaffles. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4050)
€875
(€5500)
€990
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€185
(€2050)
€365
(€2900)
Spouwmuur€275
(€1675)
€700
(€2150)
€795
(€3625)
HR++ glas€210
(€2350)
€275
(€3400)
€370
(€4675)
isolatie escanaffles 7760

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Escanaffles?

Waarom zou ik mijn woning in Escanaffles isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025, dat betekent een winst van 310 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Brico, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Celles

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Celles in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Celles
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Escanaffles wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Escanaffles voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Escanaffles. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment