Woning isoleren Tontelange

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Tontelange? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel als dakisolatie en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Tontelange. We staan stil bij items als isolatie van schuine dak en Rc-waarde. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-tontelange-6717

 • Hoog rendement
 • Een gezonde leefomgeving
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLuxemburg
GemeenteAttert
Postcode6717
Gasverbruik23.990 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€178,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand vind je de meest populaire toepassingen om je woning in Tontelange te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Tontelange is interessant (vanaf plusminus € 710 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen liggen rond €1600 en het resultaat is zo’n €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn steenwol, dekens, glaswol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Tontelange kost plusminus €5600. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1190. Het rendement is al snel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Dit levert op zo’n €850 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verscheidene rendabele vormen. Hieronder bespreken we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Tontelange (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Tontelange is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Tontelange. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3850)
€815
(€6850)
€980
(€9700)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€285
(€1600)
€360
(€3100)
Spouwmuur€300
(€775)
€450
(€2125)
€810
(€3525)
HR++ glas€230
(€2500)
€335
(€3125)
€360
(€5050)
isolatie tontelange 6717

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Tontelange?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Tontelange isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050 en dat levert gemiddeld op €330 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Attert

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Attert aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Attert
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Tontelange wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Tontelange voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Tontelange. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment