Woning isoleren Attert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Attert? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties zoals de buitengevel isoleren en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Attert. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de vliering en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-attert-6717

 • Lagere energienota
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuxemburg
GemeenteAttert
Postcode6717
Gasverbruik20.230 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€158,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna tref jij de meest populaire stappen om jouw woning in Attert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Attert is goed te betalen (rond de € 910 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven liggen rond €1925 en het resultaat is zo’n €255 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Attert kost plusminus €5600. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1090. De potentiële besparing ligt op €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Het rendement is zo’n €790 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens kennen we nog een aantal populaire mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Attert (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Attert is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per jaar. Onderstaand berekenen we de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Attert. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3950)
€835
(€4500)
€1040
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€250
(€1950)
€305
(€3250)
Spouwmuur€365
(€1600)
€750
(€2000)
€795
(€3625)
HR++ glas€205
(€2650)
€300
(€3600)
€410
(€4800)
isolatie attert 6717

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Attert?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Attert isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875, waarbij u een besparing realiseert van €270 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Attert

Met hulp van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Attert kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Attert
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Via de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Attert wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Attert voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Attert. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment