Woning isoleren Ethe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ethe? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals de spouwmuur isoleren en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Ethe. Denk aan topics als radiatorisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ethe-6760

 • Hoog rendement
 • Vocht absorberend vermogen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteVirton
Postcode6760
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€165,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref jij de populairste toepassingen om je woning in Ethe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ethe kan erg voordelig (vanaf plusminus € 990 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Ethe kost zo’n €4900. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. De besparing loopt op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13400. Je profiteert van ong. €810 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog enkele alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ethe (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Ethe is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per jaar. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ethe. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€805
(€7250)
€990
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€190
(€1650)
€365
(€3300)
Spouwmuur€200
(€1075)
€500
(€2525)
€815
(€3000)
HR++ glas€245
(€2275)
€290
(€3625)
€420
(€5075)
isolatie ethe 6760

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ethe?

Wat is het voordeel van mijn woning in Ethe isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725 en dat levert gemiddeld op €280 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Brico, Hubo, Gamma, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Virton

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Virton kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Virton
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Ethe wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ethe voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Ethe. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment