Woning isoleren Torgny

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Torgny? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een paar maatregelen zoals isolatie van binnenmuren en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie Torgny. Je kunt denken aan topics als tochtprofielen en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-torgny-6767

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Meer controle in de woning
 • Kies voor een beter milieu
 • Kan snel aangebracht worden
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLuxemburg
GemeenteRouvroy
Postcode6767
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€159,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website zie je de meest interessante manieren om je woning in Torgny te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Torgny kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 840 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €210 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €255, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Torgny kost zo’n €5800. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13400. Het voordeel is ongeveer €820 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we diverse alternatieve uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Torgny (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige toekomst? Isoleren van de woning in Torgny kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Torgny. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3450)
€615
(€5200)
€960
(€8800)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€180
(€1600)
€325
(€3300)
Spouwmuur€310
(€850)
€620
(€2800)
€915
(€3000)
HR++ glas€225
(€2150)
€260
(€4125)
€410
(€4650)
isolatie torgny 6767

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Torgny?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Torgny isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en geeft een besparing van €270 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Rouvroy

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Rouvroy aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rouvroy
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips kom je met een isolatieplan Torgny wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Torgny voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Torgny. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment