Woning isoleren Hondelange

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hondelange? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. de garage isoleren of naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Hondelange. Bijvoorbeeld items als tochtbanden en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-hondelange-6780

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieLuxemburg
GemeenteMessancy
Postcode6780
Gasverbruik20.310 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€160,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop vind je de meest populaire onderdelen om een woning in Hondelange te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hondelange is goedkoop (rond de € 830 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven fluctueren rond de €1850 en de winst ligt rond de €185 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Hondelange kost +/- €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. De besparing loopt op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Hiermee bespaar je pakweg €930 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog meer aantrekkelijke oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Hondelange (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of wellicht een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Hondelange is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hondelange. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€875
(€7150)
€920
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€195
(€1550)
€365
(€3200)
Spouwmuur€180
(€1350)
€500
(€2625)
€920
(€3625)
HR++ glas€200
(€2000)
€285
(€3225)
€395
(€4475)
isolatie hondelange 6780

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Hondelange?

Waarom zou ik mijn huis in Hondelange isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3325 en dat levert gemiddeld op €300 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Dema, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Messancy

Mede door de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Messancy aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Messancy
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Hondelange wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hondelange voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Hondelange. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment