Woning isoleren Sommethonne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sommethonne? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Sommethonne. Dit kan gaan om items als spouwmuurisolatie en isolatieplan. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sommethonne-6769

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • CO2 uitstoot beperken
 • Buitengeluid absorberen
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLuxemburg
GemeenteMeix-Devant-Virton
Postcode6769
Gasverbruik20.290 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€159,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna bekijk jij de interessantste manieren om jouw woning in Sommethonne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sommethonne is goedkoop beginnend bij € 740 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn ongeveer €1875 en het bespaart circa €280, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sommethonne kost gemiddeld €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12800. Het voordeel is ong. €910, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we meerdere aantrekkelijke oplossingen. Hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sommethonne (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Sommethonne is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2150 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Sommethonne. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3250)
€765
(€7000)
€920
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€235
(€1650)
€365
(€2850)
Spouwmuur€330
(€1725)
€440
(€2600)
€855
(€3125)
HR++ glas€205
(€2950)
€295
(€3775)
€375
(€5250)
isolatie sommethonne 6769

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sommethonne?

Waarom mijn woning in Sommethonne isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij als Engie of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500 en geeft een besparing van €295, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Meix-Devant-Virton

Door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Meix-Devant-Virton voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Meix-Devant-Virton
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Sommethonne wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sommethonne voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Sommethonne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment