Woning isoleren Sélange

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sélange? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de schuur en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Sélange. We staan stil bij items als de schuur isoleren en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-selange-6781

 • Investering snel terugverdiend
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLuxemburg
GemeenteMessancy
Postcode6781
Gasverbruik20.330 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€160,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek jij de populairste acties om een woning in Sélange te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sélange is voordeling (plusminus € 960 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €220 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sélange kost doorgaans €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. De potentiële besparing ligt op €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11400. Hiermee bespaar je plusminus €820 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verschillende rendabele uitvoeringen. Hierna beschrijven we de interessantste vormen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sélange (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en natuurlijk een groenere toekomst? Isoleren van een huis in Sélange kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 per 12 maanden. Hierna bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Sélange. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€845
(€5550)
€1130
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€190
(€2250)
€300
(€3000)
Spouwmuur€400
(€1375)
€430
(€2475)
€815
(€3450)
HR++ glas€195
(€2975)
€340
(€3375)
€440
(€5300)
isolatie selange 6781

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sélange?

Waarom mijn woning in Sélange isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Watz of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525, waarbij u een besparing realiseert van €315 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Messancy

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Messancy voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Messancy
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Sélange wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sélange voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Sélange. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment