Woning isoleren Rachecourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rachecourt? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld muren isoleren en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Rachecourt. Je kunt denken aan onderwerpen als bodemisolatie en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-rachecourt-6792

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Reductie geluid
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteAubange
Postcode6792
Gasverbruik20.370 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€161,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de aantrekkelijkste stappen om een woning in Rachecourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rachecourt is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 770 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €220 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven variëren rond €1625 en het bespaart circa €230 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rachecourt kost plusminus €5650. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12000. De winst is om en nabij €840 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we allerlei populaire vormen. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Rachecourt (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Rachecourt is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be tref je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Rachecourt. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3350)
€715
(€4600)
€1170
(€8250)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€280
(€2650)
€355
(€3550)
Spouwmuur€255
(€1725)
€660
(€2475)
€950
(€3550)
HR++ glas€195
(€2000)
€285
(€3675)
€370
(€4950)
isolatie rachecourt 6792

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Rachecourt?

Waarom moet ook ik mijn huis in Rachecourt isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Brico, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Aubange

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Aubange meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Aubange
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Rachecourt wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Rachecourt voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Rachecourt. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment