Woning isoleren Latour

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Latour? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen als dubbel glas en tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Latour. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de dakkapel en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-latour-6761

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLuxemburg
GemeenteVirton
Postcode6761
Gasverbruik20.210 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€158,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be tref jij de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Latour te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Latour is interessant (ongeveer € 710 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €240 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1800 en het bespaart circa €215 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Latour kost om en nabij de €5750. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. De winst is plusminus €800 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder kennen we verscheidene aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hierna praten we over de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Latour (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Latour is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. Dat is dus al gauw €1050 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Latour. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4250)
€585
(€5750)
€920
(€9150)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€270
(€1950)
€300
(€3100)
Spouwmuur€245
(€750)
€550
(€2700)
€795
(€3025)
HR++ glas€235
(€2375)
€295
(€3625)
€445
(€4875)
isolatie latour 6761

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Latour?

Waarom moet ook ik mijn huis in Latour isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700 en besparen tot €225 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Virton

Dankzij de huidige premies wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Virton voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Virton
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Latour wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Latour voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Latour. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een aangename leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment