Woning isoleren Robelmont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Robelmont? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als de garage isoleren of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Robelmont. We bespreken zaken als schuimstrips en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-robelmont-6769

 • Besparen op energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Goed voor het klimaat
 • Speciale groene leningen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLuxemburg
GemeenteMeix-Devant-Virton
Postcode6769
Gasverbruik20.280 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€159,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk je de populairste methodes om jullie woning in Robelmont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Robelmont is voordeling (rond de € 950 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €240 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn ongeveer €1900 en de winst ligt rond de €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Robelmont kost plusminus €5100. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12000. Het rendement is plusminus €760 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook zijn er nog enkele mogelijke uitvoeringen. Hieronder behandelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Robelmont (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw woning in Robelmont is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 p/jaar. Onderstaand check je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Robelmont. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€595
(€4650)
€1180
(€9900)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€275
(€1800)
€300
(€3350)
Spouwmuur€305
(€975)
€580
(€2175)
€940
(€3100)
HR++ glas€210
(€2025)
€260
(€3900)
€400
(€5350)
isolatie robelmont 6769

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Robelmont?

Waarom moet ook ik mijn huis in Robelmont isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en besparen tot €245 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende klussen als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Brico, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Meix-Devant-Virton

Met hulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Meix-Devant-Virton voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Meix-Devant-Virton
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Robelmont wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Robelmont voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Robelmont. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment