Woning isoleren Othée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Othée? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Othée. Je komt meer te weten over zaken als je spouwmuur isoleren en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-othee-4340

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Voor iedere portemonnee
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLuik
GemeenteAwans
Postcode4340
Gasverbruik22.280 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€170,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand zie je de interessantste acties om een woning in Othée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Othée is goed te betalen (vanaf zo’n € 730 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn gemiddeld €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €255 p/jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Othée kost je zo’n €4750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. De potentiële besparing ligt op €890 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Hiermee bespaar je ong. €960 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog meer interessante alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Othée (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw woning in Othée is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. De besparing komt neer op €925 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Othée. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3800)
€645
(€4850)
€1220
(€9850)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€190
(€2600)
€360
(€3450)
Spouwmuur€220
(€1275)
€660
(€2575)
€890
(€3550)
HR++ glas€230
(€2600)
€330
(€4150)
€395
(€5275)
isolatie othee 4340

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Othée?

Waarom zou ik mijn huis in Othée isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Mega en Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Handy Home, Hubo, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Awans

Door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Awans kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Awans
Het is simpel: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Othée wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Othée voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Othée. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment