Woning isoleren Grand-Axhe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Grand-Axhe? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen als bijv. isolatie van de binnengevel of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je handige informatie over isolatie Grand-Axhe. Je komt meer te weten over items als isolerende raamfolie en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-grand-axhe-4300

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Duurzame investering
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode4300
Gasverbruik22.190 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€168,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Grand-Axhe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Grand-Axhe kan erg voordelig (vanaf zo’n € 800 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1600 en de winst ligt rond de €190 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Grand-Axhe kost plusminus €5200. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Het rendement is al snel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Het rendement is plusminus €980, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we verschillende alternatieve oplossingen. Hierna bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Grand-Axhe (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en ook een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Grand-Axhe is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2725 m3. Dat komt neer op €875 op jaarbasis. Hieronder komen we met de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Grand-Axhe. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3550)
€785
(€4900)
€1010
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€265
(€2650)
€335
(€3400)
Spouwmuur€335
(€800)
€600
(€2625)
€915
(€3425)
HR++ glas€190
(€1850)
€285
(€3200)
€395
(€4425)
isolatie grand-axhe 4300

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Grand-Axhe?

Waarom mijn woning in Grand-Axhe isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225 en geeft een besparing van €300 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Waremme

Met hulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Waremme in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Waremme
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Grand-Axhe wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Grand-Axhe voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Grand-Axhe. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment