Woning isoleren La Reid

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in La Reid? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Middels haalbare maatregelen als bijv. de binnengevel isoleren en isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je handige informatie over isolatie La Reid. Je komt meer te weten over vraagstukken over tussenwanden isoleren en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-la-reid-4910

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een aangename leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteTheux
Postcode4910
Gasverbruik20.030 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€160,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina zie je de meest rendabele acties om jouw woning in La Reid te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in La Reid is betaalbaar (al vanaf +/- € 990 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €245 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De prijzen fluctueren rond de €1750 en het bespaart circa €215 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in La Reid kost doorgaans €4900. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. De besparing loopt op tot €680 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12800. Je profiteert van grofweg €990 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in La Reid (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw huis in La Reid is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in La Reid. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3850)
€745
(€6500)
€1150
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€195
(€2650)
€310
(€3250)
Spouwmuur€360
(€1750)
€510
(€2400)
€925
(€3475)
HR++ glas€225
(€2750)
€325
(€3150)
€420
(€4625)
isolatie la-reid 4910

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in La Reid?

Waarom zou ik mijn huis in La Reid isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als OCTA+ of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor check je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote klussen als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Brico, Gamma, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Theux

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Theux op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Theux
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van onderstaande tips kom je met een isolatieplan La Reid wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in La Reid voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in La Reid. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment