Woning isoleren Wegnez

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wegnez? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals de zolder isoleren en radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Wegnez. Dit kan gaan om zaken als radiatorfolie aanbrengen en spouwanker. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-wegnez-4860

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Dempt het geluid
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuik
GemeentePepinster
Postcode4860
Gasverbruik23.960 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€175,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be zie je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Wegnez te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wegnez is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 870 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €280 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1775 en het resultaat is zo’n €270 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Wegnez kost gemiddeld €5850. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1060. De besparing loopt op tot €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. De winst is grofweg €970 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we verscheidene interessante oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Wegnez (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Wegnez is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wegnez. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4350)
€685
(€5550)
€970
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€230
(€2350)
€315
(€3100)
Spouwmuur€310
(€1225)
€540
(€2300)
€900
(€3600)
HR++ glas€230
(€1975)
€270
(€3450)
€385
(€4525)
isolatie wegnez 4860

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wegnez?

Waarom zou ik mijn huis in Wegnez isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525 en geeft een besparing van €345 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige klussen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Pepinster

Door te profiteren van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Pepinster kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pepinster
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wegnez wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wegnez voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Wegnez. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment