Woning isoleren Baelen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Baelen? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij enkele acties als je dak isoleren en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Baelen. We bespreken zaken als tochtprofielen en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-baelen-4837

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Voor iedere portemonnee
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuik
GemeenteBaelen
Postcode4837
Gasverbruik22.880 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€174,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand tref je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Baelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Baelen is voordeling (vanaf plusminus € 800 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €210 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Baelen kost je zo’n €5300. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Het rendement is al snel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Hiermee bespaar je grofweg €750 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er nog een aantal populaire vormen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Baelen (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere wereld? Isoleren van een woning in Baelen is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2025 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 (jaarlijks). Op deze pagina check je de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Baelen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4200)
€855
(€5750)
€1160
(€8450)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€220
(€2200)
€380
(€3000)
Spouwmuur€370
(€975)
€690
(€2350)
€875
(€3550)
HR++ glas€190
(€2275)
€315
(€4125)
€445
(€4425)
isolatie baelen 4837

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Baelen?

Waarom zou ik mijn woning in Baelen isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Luminus of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina tref je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Handy Home, Dema, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Baelen

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Baelen kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Baelen
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Baelen wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Baelen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Baelen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment