Woning isoleren Dison

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Dison? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Dison. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de dakkapel en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-dison-4820

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Reductie geluid
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteDison
Postcode4820
Gasverbruik22.860 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€174,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje bekijk jij de meest populaire acties om je woning in Dison te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Dison kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 870 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €230 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1600 en de besparing loopt op tot €275 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, glaswol, dekens, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Dison kost doorgaans €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Dit levert op grofweg €770, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere populaire vormen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Dison (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Dison is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar. Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Dison. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4250)
€835
(€4550)
€910
(€9200)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€260
(€1700)
€355
(€2750)
Spouwmuur€180
(€1700)
€460
(€2300)
€830
(€3675)
HR++ glas€230
(€1875)
€325
(€4025)
€385
(€5300)
isolatie dison 4820

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Dison?

Waarom zou ik mijn huis in Dison isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775 en dat levert gemiddeld op €245, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder bekijk je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Dison

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Dison op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dison
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Dison wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Dison voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Dison. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment