Woning isoleren Balen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Balen? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals de vloer isoleren en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je waardevolle informatie over isolatie Balen. Dit gaan om bijvoorbeeld items als de garage isoleren en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-balen-2490

 • Uitstekend rendement
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Groene investering
 • Buitengeluid absorberen
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieAntwerpen
GemeenteBalen
Postcode2490
Gasverbruik21.450 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€166,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand lees jij de meest interessante methodes om je woning in Balen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Balen kan erg voordelig (vanaf € 990 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1850 en de besparing loopt op tot €265 p/jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Balen kost zo’n €4550. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Het rendement is al snel €700 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12800. Het voordeel is ong. €830 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we allerlei alternatieve vormen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Balen (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Balen is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Balen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3300)
€705
(€7000)
€1080
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€210
(€2600)
€385
(€3100)
Spouwmuur€310
(€1075)
€460
(€2175)
€885
(€3575)
HR++ glas€235
(€2050)
€305
(€3975)
€360
(€5100)
isolatie balen 2490

Plaatsen in de omgeving:

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Balen?

Waarom moet ook ik mijn huis in Balen isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3100 en dat levert gemiddeld op €310 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Balen

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Balen in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Balen
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Via tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Balen wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Balen voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Balen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment