Woning isoleren Kasterlee

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kasterlee? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals triple glas of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je nuttige informatie over isolatie Kasterlee. Je leest uitvoerig over zaken als bodemisolatie en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-kasterlee-2460

 • Uitstekend rendement
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Kies voor duurzame warmte
 • Tevens geluidsisolatie
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteKasterlee
Postcode2460
Gasverbruik21.420 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€165,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand vind jij de interessantste manieren om je woning in Kasterlee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kasterlee is interessant (om en nabij de € 930 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, folie, steenwol, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Kasterlee kost gemiddeld €5650. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €960. De potentiële besparing ligt op €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het voordeel is om en nabij €830 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zien we verschillende alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Kasterlee (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een groenere maatschappij? Isoleren van jouw huis in Kasterlee is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. Dat komt neer op €1425 p/jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Kasterlee. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3850)
€845
(€5350)
€960
(€9150)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€230
(€2200)
€380
(€3450)
Spouwmuur€385
(€900)
€460
(€1950)
€935
(€3225)
HR++ glas€190
(€1975)
€285
(€3525)
€415
(€4775)
isolatie kasterlee 2460

Plaatsen in de regio:

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Meuwissen
 • Soprema
 • Delta
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Kasterlee?

Waarom zou ik mijn huis in Kasterlee isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525 en dat bespaart tot €210 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op die manier zie je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Kasterlee

Door te profiteren van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Kasterlee kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kasterlee
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Kasterlee wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Kasterlee voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Kasterlee. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment